Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεργασίες κατά λαθροθηρίας

Εικόνα του άρθρου Συνεργασίες κατά λαθροθηρίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 20:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η συνεργασία όλων των δημοσίων φορέων διαφαίνεται ως η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, διασυνοριακής και μη. Κάτι που αναγνωρίζουν και τα αρμόδια υπουργεία σε απάντησή τους μετά από αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή. Ο κ. Καραγιάννης είχε θέσει το ζήτημα της διασυνοριακής λαθροθηρίας του αγριόγιδου στην περιοχή του Γράμμου στα μέσα Δεκεμβρίου. Λίγους μήνες μετά, βέβαια, είχαμε το περιστατικό λαθροθηρίας στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Βόρειας Πίνδου, μακριά από τα σύνορα, στο Τσεπέλοβο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος αναφέρει πως η διασυνοριακή λαθροθηρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από τις δασικές υπηρεσίες και προτείνει την εκπόνηση κοινού σχεδίου αντιμετώπισής του από τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, τη Θηροφυλακή, τον Στρατό και την Αστυνομία. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας γνωστοποιεί πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων υλοποιεί ειδικά σχέδια επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής ζητημάτων ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισημαίνει ότι το υπουργείο του, μετά από τη σχετική ενημέρωση που θα έχει, θα προβεί σε διεθνείς παραστάσεις.

Ο κ. Καραγιάννης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις απαντήσεις που δόθηκαν και υπογραμμίζει ότι η λαθροθηρία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο με τη συνεργασία όλων των φορέων και με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back