Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεργασία του Δήμου με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Εικόνα του άρθρου Συνεργασία του Δήμου με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 01:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια συνεργασία με έναν σημαντικό πολιτιστικό  και ερευνητικό φορέα της χώρας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των Ιωαννίνων έκανε αποδεκτή τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα σύμφωνα με την οποία ο Δήμος και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα προχωρήσουν σε έναν μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας.

Το μνημόνιο στοχεύει στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων για την ανάδειξη, διάσωση και προβολή του πολιτισμού και ιστορίας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το διαδίκτυο, την εικονική πραγματικότητα, τα τρισδιάστατα γραφικά τις διαδραστικές και πολυμεσικές εκθέσεις που καλύπτουν την περιοχή του Κάστρου Ιωαννίνων.

Ο δήμος Ιωαννιτών προχωρά, μεταξύ άλλων, μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ στην αναστήλωση δύο σημαντικών οθωμανικών μνημείων: του χαμάμ και της βιβλιοθήκης, που βρίσκονται απέναντι από το Σουφαρί Σεράι. Η συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αφορά κυρίως την οθωμανική βιβλιοθήκη, την οποία ο Δήμος θέλει να τη μετατρέψει σε έναν δυναμικό και σύγχρονο επισκέψιμο χώρο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο παρελθόν ή και να συμμετέχει διαδραστικά ο ίδιος μέσω ενός προβολικού συστήματος μαζί με σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών και κίνησης (κάμερες βάθους), εικονικών προθηκών φυσικής αλληλεπίδρασης, περιπτέρου εικονικής πραγματικότητας κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back