Το συνέδριο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το συνέδριο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2018, 20:11

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, στις 11-13 Μαΐου, σε συνεργασία με τον τομέα Φιλοσοφίας και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών,  καθώς και την ΕΗΜ και το ΙΜΙΑΧ. 

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Η Ελληνική Φιλοσοφία από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα». Η έναρξη του θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου, ώρα 17,30 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Γεώργιος Μυλωνάς» και την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας Κώστας Πέτσιος. Θέμα της θα είναι «Η Νεοελληνική Φιλοσοφία στους επιμέρους αναβαθμούς: ιχνεύοντας τις χειρόγραφες πηγές».

Οι συνεδρίες του Σαββάτου 12 και της Κυριακής 13  Μαΐου θα διεξαχθούν στην «αίθουσα Κατσάρη» της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και θα λάβουν μέρος 53 σύνεδροι από όλα τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας. 

«Το γεγονός ότι το 12ο Συνέδριο της Ε.Φ.Ε. διεξάγεται στην πόλη των Ιωαννίνων, στην οποία η φιλοσοφία υπήρξε μια ουσιώδης συνιστώσα της πολυσχιδούς παιδείας που καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, δεν είναι χωρίς σημασία. Και τούτο διότι πιστοποιείται η ιστορική συνέχεια της πνευματικής παράδοσης που εκβάλλει με τη θεσμοθέτηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Φιλοσοφική Σχολή και στον Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» τονίζουν οι διοργανωτές, δίνοντας έτσι και ένα τόνο… επικαιρότητας στην προαναγγελία του συνεδρίου.

Όλο το πρόγραμμα είναι εδώ





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back