Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συνδεόμαστε με το Μουσείο», μέρος πρώτο

Εικόνα του άρθρου «Συνδεόμαστε με το Μουσείο», μέρος πρώτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2020, 17:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ξεκινάει από σήμερα τη διαδικτυακή δράση «Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο», «επιδιώκοντας, στις πρωτόγνωρες παγκοσμίως συνθήκες που όλοι ζούμε, να κρατήσουμε με θέρμη αλλά και να εκτείνουμε την πολύπλευρη σχέση που τα δύο μουσεία μας, το Αρχαιολογικό, στο πάρκο Λιθαρίτσια, και στο Βυζαντινό, στο Κάστρο, έχουν αναπτύξει με το κοινό τους».

Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου στο facebook, θα αναρτώνται:

-απεικονίσεις από επιλεγμένα εκθέματα/ευρήματα/μνημεία, σχολιασμένα, κατά περίπτωση, από τα επιστημονικά στελέχη της Εφορείας, αρχαιολόγους, συντηρητές, μηχανικούς,
-βιντεο-παραγωγές από εκθέσεις, ποικίλες εκδηλώσεις, θεματικές δράσεις ή άλλο ψηφιακό υλικό από το αρχείο της Εφορείας.

«Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να ‘γεφυρώσουμε’ την επικοινωνία μας, έστω κι από την επιβεβλημένη αυτή, πρόσκαιρη, ‘απόσταση’, ευχόμενοι να παραμένουμε σε καλή υγεία και σε εγρήγορση, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη ανάρτηση αφορά μια σύντομη περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (διάρκεια 15’). Είναι μια παραγωγή της Εφορείας Ιωαννίνων του 2011, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ριζικής αναβάθμισης των εκθεσιακών συλλογών και των μέσων παρουσίασης του υλικού πολιτισμού της Ηπείρου από τους απώτατους προϊστορικούς χρόνους ως τη δύση της ρωμαιοκρατίας τον 4ο αι. μ.Χ.

Δείτε το σχετικό βίντεο


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back