ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου με τους εργαζόμενους της Τράπεζας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Τσακαλώτου με τους εργαζόμενους της Τράπεζας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2023, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mία από τις συναντήσεις που είχε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτή με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, έμφαση δόθηκε στον νόμο4340/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, ο νόμος αυτός «έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση και μεγέθυνση και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, χωρίς χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων αλλά με τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ), γεγονός που διασφάλισε πέραν της εργασίας των 90 και πλέον οικογενειών μας και τη σημαντική βοήθεια στους χιλιάδες συνεταίρους-πελάτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αναλύθηκαν οι εξελίξεις στον συνεταιριστικό και ευρύτερο τραπεζικό κλάδο, τα δικαιώματα και οι εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, η ανοδική και συνεχώς βελτιούμενη πορεία των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών των τραπεζών που οδηγεί νομοτελειακά μεν σε σημαντικά υπερκέρδη γι’ αυτές αλλά χωρίς δε να κατευθύνονται στον βαθμό που θα έπρεπε στην ενίσχυση της μισθοδοσίας του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Ακόμη, επισημάνθηκε από την πλευρά του σωματείου η σημασία του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο ρόλος των περιφερειακών-τοπικών τραπεζών για την κοινωνία και την οικονομία αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση για αλληλοτροφοδότηση και πρωτοβουλίες που αφορούν τον θεσμό των συνεταιριστικών και περιφερειακών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back