Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ για τη Συρία

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ για τη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2016, 23:18
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τη συριακή κρίση θα γίνει το Σάββατο στη Λωζάνη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών, ανακοίνωσε η Μόσχα.

«Στις 15 Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, καθώς και υπουργών άλλων χωρών, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης μέτρων που θα οδηγούσαν στην επίλυση της κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο κ. Λαβρόφ διευκρίνισε ότι στις συνομιλίες θα μετάσχουν πιθανότατα η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και, ίσως, το Κατάρ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συνάντησης.


ΡΩΣΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Γαλλία ότι είχε σκοπό να εξωθήσει τη Μόσχα σε βέτο για το Χαλέπι, αναφερόμενος στο γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περί εκεχειρίας στη συριακή πόλη. Ο κ. Πούτιν άφησε αιχμές ότι η Γαλλία παίζει τον ρόλο του «λαγού» για τις ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, το ψήφισμα έριχνε όλη την ευθύνη για τη βία στη Συρία στο καθεστώς Άσαντ.

«Δεν ταιριάζει σε μια τόσο μεγάλη δύναμη όπως η Γαλλία να κάνει απλώς τη «βρώμικη δουλειά» για την κυβέρνηση Ομπάμα στο συριακό», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Η Γαλλία από την πλευρά της επιμένει στη σκληρή στάση της απέναντι στη Ρωσία με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, απαντώντας στη κριτική των βουλευτών της αντιπολίτευσης να τονίζει ότι «η Ρωσία ακολουθεί μία τακτική συνεχών εμποδίων για την ειρήνευση η οποία δεν είναι κατά κανέναν τρόπο δικαιολογήσιμη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back