ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση και συζήτηση για την επιχειρηματικότητα

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση και συζήτηση για την επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 18:44
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Συναντήθηκε με τον πρόεδρο (και υποψήφιο περιφερειάρχη) Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και με τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Μήτση.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι «στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δείξει έμπρακτα και σταθερά την αρωγή της προς τον επιχειρηματικό κόσμο προχωρώντας στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και να στηριχθούν ειδικά οι νέοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη».

Παράθεσε τους στόχους της παράταξης, όπως μεταξύ άλλων η μείωση και ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, για οικίες και επαγγελματικές στέγες, η δυνατότητα διαφορετικής χρέωσης ανά τετραγωνικό μέτρο και είδος εμπορικής-επαγγελματικής δραστηριότητας, η εφαρμογή αντίστοιχης τιμολογιακής πολιτικής για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με καθορισμό τελών ανά ζώνες ή περιοχές.

Ακόμα, ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι προγραμματική δέσμευση της παράταξης είναι η μείωση δημοτικών τελών έως και 50% για κάθε επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η μείωση αυτή μπορεί να φτάνει στο 80% όταν οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν σε νέους κάτω των 25 ετών. Για κάθε νέα επιχείρηση προτείνεται  απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και η μείωσή τους μέχρι και 50% στα επόμενα δύο χρόνια, με την προϋπόθεση διατήρησης ή αύξησης των θέσεων εργασίας της.

Ακόμα, ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη επιχειρηματικών διαδρομών στην πόλη «οι οποίες θα λειτουργούν ως εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης για τη νεολαία».

Κατά τα λοιπά, η παράταξη συνέχισε τις περιοδείες, σε Αμπελιά, Μανωλιάσα και Μπιζάνι

Ο κ. Ελισάφ στις συναντήσεις αυτές τόνισε ότι «στη νέα εποχή δεν θα υπάρχουν περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων. Βασική αρχή είναι η ενίσχυση των συμβουλίων των Κοινοτήτων με αρμοδιότητες και πόρους ώστε επί τόπου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά προβλήματα καθημερινότητας».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back