Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση… για πιο αυστηρά μέτρα

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση…  για πιο αυστηρά μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 18:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δεύτερη συνάντησή τους για «την περιφρούρηση της λίμνης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημαρχείου Ιωαννίνων, έκαναν σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππας Φίλιος, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Για άλλη μια φορά, αποφασίστηκε να γίνουν «αυστηρότεροι έλεγχοι». Και άρα, όπως ανακοινώθηκε: ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων για την αποτροπή φαινομένων ρύπανσης πέριξ της λίμνης, επανέλεγχος και διαχείριση των συγκεντρωμένων ζωικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του λεκανοπέδιου, ενημέρωση όλων των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων για την πιστή εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων των αδειών τους, έλεγχος από αέρος της προστατευόμενης περιοχής όταν ολοκληρωθούν η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των χειριστών των drone.

Ακόμα αποφασίστηκε «σχεδιασμός για να γίνει έρευνα για τις άδειες των αλιέων, των σκαφών και των αλιευτικών εργαλείων». Από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, όπως αναφέρεται, θα ληφθούν μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Δημοτική Αστυνομία θα επιτηρεί το παραλίμνιο μέτωπο και θα επιβάλλει πρόστιμα «σε όσους δεν σέβονται την πόλη μας», όπως αναφέρεται.

 «Κάνουμε μια προσπάθεια για να μειώσουμε τις εστίες ρύπανσης της λίμνης και στο πλαίσιο αυτό θα αυστηροποιήσουμε την στάση μας για όσους δεν θέλουν να σεβαστούν την Παμβώτιδα…» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βλέτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back