ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συν 11 χλμ. ασφάλτου σε αγροτικούς δρόμους

Εικόνα του άρθρου Συν 11 χλμ. ασφάλτου σε αγροτικούς δρόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2022, 15:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε έργο αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ζίτσας, με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών σε υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους και την ασφαλτόστρωση αυτών, συνολικού μήκους 11 χλμ. Αφορά δε τις Κοινότητες Παλιουρής, Γκριμπόβου Πολυλόφου, Νεοχωρίου, Μεγ. Γαρδικίου, Πολυδώρου Βουτσαρά, Πετσαλίου, Κάτω Λαψίστας, Πρωτόπαππας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κα καλυφθούν οι ανάγκες 12 ποιμνιοστασίων, 40 πτηνοτροφείων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων μηδικής και σιτηρών συνολικής έκτασης 1.840 στρεμ., αμπελώνων συνολικής έκτασης 70 στρεμ.,μεταποιητικής μονάδας γάλακτος και δύο φωτοβολταικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Ζίτσας αναφέρει ότι από το 2018 έχει ασφαλτοστρώσει αγροτικούς δρόμους σε μήκος 20 χλμ. με πιστώσεις 2 εκατ. ευρώ από διάφορα προγράμματα (ΦιλόΔημος, Leader κ.λπ.)

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να ασφαλτοστρώσουμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων καλύπτοντας τα κενά των προηγούμενων ετών που δεν είχε γίνει το παραμικρό στον τομέα αυτό. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες τους», επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο κ. Πλιάκος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους του Τμήματος Μελετών και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου για την προσπάθεια. «Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση τέτοιων έργων δεν ενισχύουμε μόνο την αγροτική οικονομία αλλά δίνουμε και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προχωρήσουν σε γενναία μέτρα στήριξης για να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία του αγροτικού τομέα», καταλήγει ο δήμαρχος Ζίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3