ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμψηφισμός επιστροφής φόρου με ΕΝΦΙΑ

Εικόνα του άρθρου Συμψηφισμός επιστροφής φόρου με ΕΝΦΙΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2017, 13:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με τις νέες οφειλές για ΕΝΦΙΑ θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετά την ανάρτηση στο TAXIS των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων για τον φόρο ακινήτων που αναμένεται μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ο συμψηφισμός θα γίνεται αυτόματα μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν ένα μήνυμα στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή το οποίο θα τους ενημερώνει ότι εκδόθηκε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το 2017 και θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία για να το εκτυπώσουν και να πληρώσουν το φόρο. 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου, η οποία προέκυψε μετά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση θα λάβουν ένα ακόμη ηλεκτρονικό μήνυμα. Με το μήνυμα αυτό θα ενημερώνονται ότι έγινε ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου εισοδήματος με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε ενώ αν υπάρχει υπόλοιπο φόρου για πληρωμή θα εμφανίζεται στην «ταυτότητα οφειλής», που υπάρχει σε κάθε προσωπικό λογαριασμό.

Με το μέτρο των αυτόματων συμψηφισμών, οι φορολογούμενοι όχι μόνο δεν θα εισπράξουν την επιστροφή φόρου, αλλά χάνουν και τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 5 ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back