Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμφωνία για δύο οδικά έργα

Εικόνα του άρθρου Συμφωνία για δύο οδικά έργα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 19:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αναμενόμενο «ναι» (αν και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές) ήρθε και από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών για δύο σημαντικά έργα της Ηπείρου: για την παράκαμψη Φιλιππιάδας, που θα αποτελέσει ένα κομμάτι της σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα, και για τη βελτίωση του οδικού τμήματος από Γέφυρα Πλάκας μέχρι Πράμαντα.

Όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου, η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών συμφώνησε για τη σύναψη αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή των δύο έργων από την Περιφέρεια. Πριν από έναν μήνα, η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας είχε εγκρίνει τη δική της συμμετοχή στις προγραμματικές συμβάσεις. 

Το έργο της παράκαμψης Φιλιππιάδας θα χρηματοδοτηθεί με 35 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Η μελέτη πάντως για αυτό το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη από το υπουργείο Υποδομών. Είναι μια μελέτη που κρατάει πάνω από 10 χρόνια. Πέρσι το καλοκαίρι, δόθηκε προθεσμία παράτασης ολοκλήρωσης της μελέτης μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Για το έργο «Γέφυρα Πλάκας-Πράμαντα», του οποίου ο προϋπολογισμός φτάνει στα 8,5 εκατ. ευρώ, υπάρχει μια δέσμευση για χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών. Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνει ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει συνέχεια «του νέου οδικού άξονα ‘Ιόνια οδός-Γέφυρα Πλάκας’ που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020’». Βέβαια το έργο «Ιόνια οδός-Γέφυρα Πλάκας» δεν φτάνει μέχρι Γέφυρα Πλάκας αλλά πάνω από το Καλέντζι…

Με τις συμφωνίες σε προγραμματικό επίπεδο να προχωρούν, ο περιφερειάρχης -και εκ νέου υποψήφιος- Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε:  «Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων που  είναι  προτεραιότητά μας,  ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back