ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Το συμφέρον των περισσότερων με τη γνώμη των ειδικών»

Εικόνα του άρθρου «Το συμφέρον των περισσότερων με τη γνώμη των ειδικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2019, 23:21
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπροστά σε κοινό ετεροδημοτών, αλλά και γνωστών και φίλων του υποψηφίου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, που γέμισε την αίθουσα της Πανηπειρωτικής, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έκανε την αθηναϊκού της συγκέντρωση.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση βρέθηκαν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Μαλέσιος, Θανάσης Οικονόμου, της ΝΔ Γιώργος Τρυφωνίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Κοινώς, ήταν εμφανής η απήχηση του κ. Ελισάφ στους δύο συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που τον έφεραν σε κάποια στιγμή ως πιθανά στηριζόμενο και από τη ΝΔ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας που κατάγεται από τα Γιάννενα, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, τον οποίο γνωρίζει από παιδί, «πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας με βαθιές ρίζες στην ιστορία αλλά και με όραμα για το μέλλον».

Χαιρέτισαν επίσης και άλλοι γνωστοί: Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος για παράδειγμα που είπε ότι «η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ στο Δήμο Ιωαννιτών θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή», ενώ ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης πρόσθεσε ότι «έχει τις ικανότητες, έχει το ταλέντο να εμπνεύσει. Η εκλογή του θα έχει πολιτική και ηθική σημασία για ολόκληρη την Ελλάδα».

Ακόμα, την εκδήλωση χαιρέτισε ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς: «Εύχομαι στον φίλο μου να τον καμαρώσουμε δήμαρχο στα Γιάννενα αν θέλουμε τα Γιάννενα να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χτίσει γέφυρες», καθώς και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Μελανίδης:  «Ο Μωυσής Ελισάφ θα είναι ένας δήμαρχος οραματιστής (…)Κυρίως όμως είναι αυτός που μπορεί να πετύχει μεγάλες συναινέσεις και να δώσει στα Γιάννενα τον ευρωπαϊκό αέρα που χρειάζονται».

Ακόμα, τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Βασίλης Παπαϊωάννου με «τις ευχές του για εκλογική νίκη τον Μάιο» σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς και η σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη, η οποία ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά της με την παράταξη. Η κα Κοντούρη ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας Ιωαννίνων για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, πριν από μια τριετία περίπου.

Ο κ. Ελισάφ παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης και περιέγραψε τη δική του αντίληψη για την έννοια του δήμου:

«Δήμο εννοούμε όλους όσους έχουν τη γενέθλια ρίζα τους σε μια συγκεκριμένη κοινότητα ανθρώπων. Ακόμη παραπέρα, δήμο εννοούμε και όλους εκείνους που ανησυχούν και νοιάζονται για το μέλλον αυτής της κοινότητας και αισθάνονται αλληλέγγυοι με την τύχη της. Που αισθάνονται ότι μοιράζονται το ίδιο πεπρωμένο της. Και ότι είναι και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι προκειμένου να χτίσουν το μέλλον της. Που θα μοιραστούν την όποια βελτίωση της συνύπαρξης θα προκύψει από τη συμμετοχή τους» είπε μεταξύ άλλων.

«Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρων των περισσότερων, στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών» πρόσθεσε.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Γιαν Μπόντι, πρέσβης της Τσεχίας στην Αθήνα, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Σάκης Τζαλαλής, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, οι Χρήστος Πίτσαβος, Γιάννης Βούλγαρης Γεώργιος Σωτηρέλης, ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης, ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου, η τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα, η ηθοποιός Υρώ Μανέ κ.α..



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back