Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συμβολική διαμαρτυρία στο Μεταβατικό

Εικόνα του άρθρου Συμβολική διαμαρτυρία στο Μεταβατικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2021, 17:00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 12 θα γίνει στο Μεταβατικό κτίριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμβολική διαμαρτυρία ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Οι σύλλογοι Διοικητικών Υπαλλήλων, ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΠ καλούν «όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ» να στηρίξουν τη δράση.

Ο σύλλογος αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του: «Ο αγώνας για την προάσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου αφορά όλη την κοινωνία. Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της συγκρότησης μετώπου, μεταξύ φοιτητών, διδασκόντων, διοικητικών και υπόλοιπων εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αστυνομοκρατία και το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ, που πηγαίνει για ψήφιση της επόμενες μέρες».

Συμπληρώνει ως εξής: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα διώξει χιλιάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστήμια δεν έχουν την ανάγκη από χωροφύλακες. Έχουν ανάγκη από νέες θέσεις μόνιμου διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, προσωπικού φύλαξης, γενναίας χρηματοδότησης, ενίσχυση και εκσυγχρονισμού των υποδομών για φοιτητική μέριμνα, διδασκαλία και έρευνα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back