Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμβασιούχοι προσφυγικών δομών: «Περιμένουμε απαντήσεις»

Εικόνα του άρθρου Συμβασιούχοι προσφυγικών δομών: «Περιμένουμε απαντήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι στις δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης,  με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι μετά το τέλος των συμβάσεων Γ’ και Β’ (κατά σειρά λήξης) κύκλου, όλες οι προσφυγικές δομές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού.

«Στη δομή της Μόριας αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 22 εργαζόμενοι για ¨να καλύψουν 25.000 μετανάστες και είναι φυσικό επακόλουθο να δημιουργούνται πλείστα προβλήματα καθαριότητας και τάξης» σημειώνουν και προσθέτουν ότι «δεν υπάρχει πλέον προσωπικό στις δομές της ενδοχώρας και η μετακίνηση των μεταναστών για την αποσυμφόρηση των νησιών απλά θα ακολουθήσει το πρόβλημα και δεν θα δώσει την λύση».

Παραθέτουν τις ειδικότητες που εργάστηκαν στις δομές μέχρι τώρα (εκπαιδευτικούς, εργάτες, βοηθητικό προσωπικό, φύλακες, τεχνικούς κ.ο.κ.) και τονίζουν ότι «δεν είμαστε λοιπόν ένας αμελητέος και αδιάφορος αριθμός. Είμαστε οι εργαζόμενοι που μεταφέραμε και δημιουργήσαμε εμπιστοσύνη».

Ζητούν απαντήσεις για την επιστροφή τους στις δομές και αναφέρουν ακόμα: «Η υπομονή μας τόσους μήνες και η ελπίδα να γυρίσουμε στην δουλειά μας εξανεμίζεται και ταυτόχρονα λόγω εμπειρίας διαπιστώνουμε πως η απομάκρυνση μας μόνο δεινά επιφέρει».

Καλούν τον υπουργό Μεταναστευτικής και Ασύλου «να μας δώσει μια σαφή απάντηση και να κινήσει τις διαδικασίες της επιστροφής μας». Ο κ. Μηταράκης αναμένεται στις 7 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back