Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια για τον Γιάννη Συμπόνη

Εικόνα του άρθρου Συλλυπητήρια για τον Γιάννη Συμπόνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2019, 16:58
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Οι αθλητικοί σύλλογοι των Ιωαννίνων εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Γιάννη Συμπόνη, αθλητή της κωπηλασίας και για χρόνια αθλητικού παράγοντα των Ιωαννίνων.

Ο ΝΟΙ συλλυπάται τους οικείους του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Συμπόνης «υπηρέτησε επί μακρά σειρά ετών τόσο το σωματείο όσο και το άθλημα της κωπηλασίας γενικότερα».

Ο Γιάννης Συμπόνης υπήρξε αθλητής της κωπηλασίας, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 τόσο στη Δίκωπο, όσο και την Τετράκωπο με πηδαλιούχο.

Κατά διαστήματα μετείχε σε αγώνες Στίβου στον Ακοντισμό. Τιμήθηκε μάλιστα για τις επιτυχίες του με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.

Υπήρξε ο πρώτος επίσημος προπονητής του Ν.Ο.Ι. από το 1967 και επί σειρά ετών. «Χάρη στις ενέργειές του ως βαθμοφόρου του Ναυτικού ιδρύθηκε στα Γιάννενα το Κέντρο Εκπαίδευσης Κωπηλασίας Πεζικού» (σ.σ. ονομαζόταν τότε ΚΕΚΟΠ, Κέντρο Εκπαίδευσης Κωπηλασίας Οπλιτών) αναφέρει ο ΝΟΙ.

«Ως προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ο Ιωάννης Συμπόνης ανέδειξε πολλούς σημαντικούς αθλητές της Κωπηλασίας, ενώ ενεργή υπήρξε η συμμετοχή του και στην ελληνική Εθνική Ομάδα» συμπληρώνει.

Ο ΑΓΣΙ επίσης, αναφέρει σε ανάρτησή του:



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back