Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος ΟΤΑ υπερ εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ υπερ εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Δόμησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2023, 12:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την κήρυξη της κινητοποίησης στις Υπηρεσίες Δόμησης, παράνομη, από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

«Οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Δόμησης, τα τελευταία χρόνια ζουν την αποδυνάμωση και διάλυση των υπηρεσιών με διάφορους τρόπους, προκειμένου αυτές να περάσουν στους ιδιώτες» αναφέρει ο σύλλογος, κάτι που είναι ιδιαίτερα ορατό στην αντίστοιχη των Ιωαννίνων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα υπουργεία κινητοποιήθηκαν για μια τρίωρη στάση εργασίας και όχι κάποια δυναμικότερη κινητοποίηση.

Ο σύλλογος αναφέρει:

«Αυτό στο οποίο αποσκοπούν στην πραγματικότητα είναι η τρομοκράτηση των  εργαζομένων, η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταπάτηση του δικαιώματος   στην απεργία. Δεν είδαμε να δείχνουν την ίδια ευαισθησία για την  λειτουργία των υπηρεσιών όταν στους μισούς δήμους της χώρας δεν υπάρχουν  καν ΥΔΟΜ, όταν και σε αυτές που λειτουργούν η υποτιθέμενη ‘ελάχιστη  στελέχωση’ που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει δεν υφίσταται και που φυσικά  όταν αυτές εξυπηρετούν από 5 έως και 10 δήμους, οι 5 μηχανικοί της  «ελάχιστης στελέχωσης» είναι κοροϊδία. Σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν  για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών. Ομοίως κοροϊδία είναι και οι  εξαγγελίες για την πρόσληψη μηχανικών με πρόσφατη προκήρυξη, που  βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτοί είναι σίγουρο ότι θα τοποθετηθούν από  τους δημάρχους στις Τεχνικές Υπηρεσίες που επίσης είναι υποστελεχωμένες.  Οι 800 μηχανικοί που θα προσληφθούν, δε μπορούν να καλύψουν το κενό των  4500 αποχωρήσεων/συνταξιοδοτήσεων από το 2011».


Ζητάει επαρκή στελέχωση των ΥΔΟΜ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, εξοπλισμό με μέσα, να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες, να υπάρχει νομική υποστήριξη σε κάθε ΥΔΟΜ από εξειδικευμένους νομικούς καθώς και νομική κάλυψη των υπαλλήλων για τις υπηρεσιακές διώξεις που υφίστανται, αυξήσεις 20% στους μισθούς κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back