Σύλλογος ΟΤΑ: «Ο δήμαρχος Ζίτσας κρύβεται»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: «Ο δήμαρχος Ζίτσας κρύβεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2024, 16:40

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ότι ενώ όρισε συνάντηση για σήμερα (7/6) το πρωί, μετά το εξώδικο που έστειλαν εργαζόμενοι, δεν εμφανίστηκε στη συνάντηση.

Εκτός αυτού, δεν ήρθε κάποιος αρμόδιος, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής που να αντικαθιστά τον δήμαρχο.

«Ο δήμαρχος κρύβεται και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται» αναφέρει ο σύλλογος, καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο των υπηρεσιών και ότι παρά τις παρεμβάσεις αρχών όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, «δεν ίδρωσε το αυτί του δημάρχου ο οποίος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια για να άρει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος αναφέρει ότι δεν έχει απομακρυνθεί η εργοταξιακή περίφραξη στο δημαρχείο, δεν υπάρχουν προσβάσεις για ΑμεΑ, καθώς και ότι «τα καύσιμα συνεχίζουν να μεταφέρονται σε πλαστικά δοχεία για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων», οι χώροι υγιεινής δεν είναι σε καλή κατάσταση κ.α.

Κατηγορεί ακόμα τη δημοτική αρχή ως φέρουσα ευθύνη «για το γεγονός ότι οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μειώνονται κάθε χρόνο την ώρα που στους ιδιωτικούς σταθμούς γίνονται προεγγραφές, και με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής για το σχεδόν δεδομένο κλείσιμο κάποιων εκ των δομών και φυσικά την απόλυση των εργαζόμενων».





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back