ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων: Διαμαρτυρία για την προσαγωγή εργαζόμενου στον Δήμο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων: Διαμαρτυρία για την προσαγωγή εργαζόμενου στον Δήμο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2024, 14:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα 21 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο λόγος είναι ότι προσήχθη υπάλληλος του Δήμου Δωδώνης στο αστυνομικό τμήμα Τύριας, χτες 20 Μαρτίου, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωδώνης.

Η καταγγελία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου αφορά έργο του Δήμου και ότι ο υπάλληλος μεταφέρει παράνομα υλικό.

«Ενώ υπήρχε καταγγελία ότι μεταφέρει υλικό από το ποτάμι, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καν τον εργαζόμενο στο ποτάμι αλλά έξω από το αστυνομικό τμήμα Τύριας και παρόλα αυτά τον προσήγαγαν» τονίζει ο σύλλογος και υπενθυμίζει ότι «η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε δημοτικό υπάλληλο να αρνηθεί να εκτελέσει κάποια εργασία, δηλαδή –ακόμα και αν ήταν παράνομη η εργασία- ο υπάλληλος δεν φέρει κάποια ευθύνη που εκτέλεσε εντολές».

Ο σύλλογος τονίζει ότι η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει τις εργασίες και να ελέγξει αν είναι νόμιμες.

«Κράτος και δυνάμεις καταστολής δεν προσήγαγαν ποτέ κανένα εργολάβο, ούτε καν σταμάτησαν προσωρινά όλους εκείνους που λεηλατούν τα ποτάμια των Ιωαννίνων ανεξέλεγκτοι για να βγάλουν ‘καθαρό κέρδος’ από τα έργα του δημοσίου. Αντίθετα κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα το δημοτικό υπάλληλο που μετέφερε υλικό του Δήμου για να εκτελέσει έργο του Δήμου μετά εντολή που έλαβε από την υπηρεσία του» καταλήγει και αφήνει αιχμές για «ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δωδώνης που αντί να απαιτούν περισσότερα δημόσια έργα εμποδίζουν ακόμα και αυτά τα λίγα που μπορούν να γίνουν από το Δήμο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back