Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύλλογος Εστίασης Άρτας: «Πάμε για κλείσιμο»…

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εστίασης Άρτας: «Πάμε για κλείσιμο»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 16:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα μέτρα της κυβέρνηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, συναντάνε αρκετή κριτική για την αποτελεσματικότητα και το εύρος τους.

Ο σύλλογος Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας  (ΣΕΔΑ) «Ο ΞΕΝΙΟΣ» μετά από τηλεδιάσκεψη, έκδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, δυστυχώς θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων- μελών μας», περί το 10%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους.

Ακόμα για όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν ξανά, σημειώνεται ότι «δεν θα μπορούν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων» και ότι πλέον, δεν είναι αρκετή η μείωση του ΦΠΑ.

Εκτιμώντας τη διάρκεια των μέτρων, λέει ότι οι υποχρεώσεις παραμένουν «ανοιχτές» και όταν οι επιχειρήσεις ανοίξουν ξανά, «τα χρέη εκτιμούμε θα ξεπερνούν τις 15.000 - 30.000 ευρώ».

Ο σύλλογος ζητάει την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης (και στα 800 ευρώ) και την πρόβλεψη παράτασης, εάν συνεχιστούν τα μέτρα, την κατάργηση της διάκρισης για τα καταστήματα του κλάδου, σε καταστήματα, που έχουν παύσει τις εργασίες τους και εν λειτουργία, με μείωση τζίρου, καταστήματα, απαλλαγή από λογαριασμούς, απαγόρευση διακοπών ρεύματος κ.α.

Από τον Δήμο Αρταίων ζητούν απαλλαγή πληρωμής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και των μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και αναστολή πληρωμής των τελών. Τέλος, από τις εταιρίες πνευματικό και συγγενικών δικαιωμάτων ζητούν μείωση στο 50% των τελών του τρέχοντος έτους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back