ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος Εργαζόμενων κατά δημοτικής αρχής για το εργοτάξιο

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εργαζόμενων κατά δημοτικής αρχής για το εργοτάξιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2024, 19:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, ότι κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει τη συνέντευξη Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι του συλλόγου, για την κατάσταση στο εργοτάξιο.

Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος αναφέρει ότι δεν έχει προβλεφθεί χώρος για το πλύσιμο των απορριμματοφόρων (για την αποκομιδή των καφέ κάδων) και ότι δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, ειδικά υπό το βάρος του καύσωνα.

Ακόμα, καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Δήμου «δεν παρέχει ούτε καν δροσερό νερό στους εργαζόμενους (όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο). Απέναντι στις διαμαρτυρίες του Συλλόγου η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας ήταν ότι το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ είναι πιστοποιημένα καθαρό».

Ζητάει άμεσα να σταματήσει η μεσημεριανή βάρδια αποκομιδής, τις μέρες του καύσωνα και τονίζει ότι «στη νυχτερινή βάρδια υπάρχουν εργαζόμενοι που τον Ιούνιο δούλεψαν 26 μέρες (ενώ είναι 20 οι εργάσιμες για το Δημόσιο)».

Στο θέμα παρενέβη και η σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη με «τηλεφωνική παρέμβαση» όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι «η δημοτική αρχή όχι απλά προσπάθησε να σταματήσει τη συνέντευξη τύπου που θα έδινε το σωματείο αλλά κάλεσε και την αστυνομία ως να πρόκειται για κοινούς εγκληματίες που εισβάλλουν σε ένα ιδιωτικό χώρο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back