Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος εργαζομένων: Ανοίγει «πόλεμο» με τη διοίκηση

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζομένων: Ανοίγει «πόλεμο» με τη διοίκηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2018, 14:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και του αναπληρωτή του Ιάσωνα Φωτήλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, με πρόεδρο τον Γιώργο Φλούδα, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, περνά στην επίθεση.

Ο σύλλογος εργαζομένων κατηγορεί τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού κάνοντας λόγο για «βόλεμα ημετέρων» . Από την ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου δεν λείπει και το νέο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται η λειτουργία του. Το ζήτημα των ημερών είναι ο τρόπος χωροθέτησης των κλινικών στο νέο κτίριο το οποίο συζητήθηκε και στη σύσκεψη του κ. Οικονόμου με τη διοίκηση. Σημειωτέον ότι η ΝΔ «σηκώνει» ιδιαίτερα το θέμα αυτό, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό οι τομεάρχες υγείας (ο κ. Οικονόμου και ο κ. Φωτήλας) κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Ο σύλλογος αναφέρει ότι η χωροθέτηση κλινικών στο νέο κτίριο γίνεται «χωρίς να έχουν επιλυθεί μείζονα ζητήματα όπως η εξεύρεση ανθρώπινων πόρων, οικονομικών κονδυλίων και νέου οργανισμού».

Επί της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ο σύλλογος εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κάνει λόγο για «καθαίρεση αδικαιολογήτως της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας» και για «καθαίρεση της υποδιευθύντριας Οικονομικού» αλλά και για «μετακινήσεις προσωπικού και καρατομήσεις υπεύθυνων οργανικών μονάδων» παρότι, όπως σημειώνει, δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα τα συμβούλια κρίσης. Μάλιστα, υπογραμμίζει με νόημα ότι «οι άτεγκτες ολοκληρωτικές πρακτικές όπου εφαρμόστηκαν κατά το παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς».

Ο σύλλογος κατακρίνει και το γεγονός της προμήθειας εξοπλισμού με το σκεπτικό ότι αυτός γίνεται με χρηματοδότηση άλλων, όπως της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ιδρύματος «Στ Νιάρχος». «Δήθεν επιλογές που προωθούν την ανάπτυξη του νοσοκομείου εντάσσονται στη λαϊκή ρήση ‘με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο'» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back