Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος Διδασκόντων: Αμέριστη συμπαράσταση στη διευθύντρια

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Διδασκόντων: Αμέριστη συμπαράσταση στη διευθύντρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 16:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απερίφραστη υποστήριξή του στο πρόσωπο της διευθύντριας του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων εκφράζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, με αφορμή τα όσα έχουν γραφεί σε μερίδα του Τύπου ή έχουν ειπωθεί και από φορείς για το ατύχημα μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του Δήμου γινόταν αναφορά στη μη έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου.

Καταρχάς, ο σύλλογος αναφέρει ότι το πιο σημαντικό είναι πως ο μαθητής είναι καλά και έχει επιστρέψει στις σχολικές του δραστηριότητες.

«Ωστόσο, η αναστάτωση που προκάλεσε σε όλους μας το συμβάν αυτό δεν δικαιολογεί τις επικρίσεις που δέχτηκε η Διευθύντρια του Γυμνασίου μας από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και εκπομπών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών καθώς και από επίσημα χείλη περί μη ενημέρωσης της Αστυνομίας και του Δημάρχου για το ατύχημα» σημειώνει. Σε αυτό το σημείο ο σύλλογος κάνει ένα μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το οποίο θα μπορούσε να αποφύγει.

Επί της ουσίας, ο σύλλογος εκτιμά ότι υπάρχει μια προσπάθεια «σπίλωσης του έργου της διευθύντριας στην οποία εντάσσεται επίσης και η προβληθείσα απαίτηση ενημέρωσης του Δημάρχου – ποιος, αλήθεια, νόμος επιβάλλει την απευθείας αναφορά στον Δήμαρχο; - και η προβολή της άποψης ότι υπήρξε καθυστέρηση ως προς αυτό. Πώς ακριβώς νοείται η καθυστέρηση, σε ποιο χρόνο έπρεπε – αν έπρεπε - να γίνει και πώς σχετίζεται με το ίδιο το συμβάν; Καθυστέρηση υπάρχει, αν δεν κληθεί έγκαιρα το 166 και κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή». Και σημειώνει ότι «η άμεση αναζήτηση του Δημάρχου θα μπορούσε να αποτελέσει προτεραιότητα μόνο κάποιου που αναζητά ευθύνες τρίτων».

Όσον αφορά την περίφραξη με συρματόπλεγμα της άνω αυλής του γυμνασίου, ο σύλλογος διδασκόντων αναφέρει ότι κανείς από το προσωπικό του σχολείου (καθηγητές, επιστάτρια και καθαρίστριες), που βρίσκονται καθημερινά στον χώρο, δεν διαπίστωσε καταστροφή του πλέγματος.

Επισημαίνει δε με νόημα ότι αρμόδια για να αποφανθεί για την καταλληλότητα και την ασφάλεια των υποδομών του σχολείου δεν είναι η διευθύντρια, αλλά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, «την οποία καλούμε να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για το ατύχημα που συνέβη, καθώς και τη μέριμνα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον».

Όπως και ο Σύλλογος Γονέων, έτσι και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκτιμά ότι «η πρόχειρη κάλυψη με συρματόπλεγμα του ανοίγματος που δημιουργήθηκε στο σημείο του ατυχήματος, την περασμένη Παρασκευή, θεωρούμε ότι δεν λύνει το πρόβλημα».

Η θέση του συλλόγου γίνεται ακόμα πιο σαφής με τη φράση: «Η εμπειρία μας από την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στις ανάγκες συντήρησης του σχολικού χώρου δεν μπορεί να οδηγήσει επ’ ουδενί σε συμπεράσματα περί ολιγωρίας της Διεύθυνσης».

Αναφερόμενος στη διευθύντρια, υπογραμμίζει ότι προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όχι μόνο ως όφειλε εκ του νόμου αλλά και από ανθρώπινη ευαισθησία. «Ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τους γονείς, συνόδεψε και η ίδια τον μαθητή στο Νοσοκομείο και, όταν επέστρεψε στο σχολείο, με το πέρας του σχολικού ωραρίου, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων. Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης ενημέρωσε η ίδια την Αστυνομία για το συμβάν. Τέλος, με αίσθημα ευθύνης αυτοβούλως προσήλθε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, προκειμένου να καταθέσει» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back