ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συλλογική Ομάδα Αναπηρίας Ιωαννίνων: «Έχουμε τις ίδιες επείγουσες ανάγκες» παντού

Εικόνα του άρθρου Συλλογική Ομάδα Αναπηρίας Ιωαννίνων: «Έχουμε τις ίδιες επείγουσες ανάγκες» παντού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2024, 15:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Συλλογική Ομάδα Αναπηρίας Ιωαννίνων, με την πρώτη της ανακοίνωση, θέτει κάποια ζητήματα.

Ζητάει καταρχάς να συμμετέχουν «ανάπηροι, ανάπηρες και κάτοικοι της πόλης» στην πρωτοβουλία και ζητούν υποστήριξη από φορείς.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι «την εποχή που κινήματα δικαιωματισμού ανθούν σε όλο το δυτικό κόσμο, εξαιρούνται τα δικαιώματα και οι ανάγκες που είτε έχουν κόστος για την πολιτεία είτε δεν παράγουν κέρδος για την αγορά. Όμως αυτό δεν μας πτοεί. Επιχειρούμε να αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά και να αγωνιστούμε ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Η ισοτιμία των αναπήρων κατακτάται με εστίαση στις συγκεκριμένες ανάγκες μας και όχι με οριζόντιες γενικεύσεις».

Αυτοσυστήνεται ως εξής: «Είμαστε άτομα με διαφορετικές αναπηρίες ή βρισκόμαστε στο περιβάλλον αναπήρων και έχουμε τις ίδιες επείγουσες ανάγκες στην υγεία και την περίθαλψη, στην εκπαίδευση, την επαγγελματική δραστηριότητα και την εύρεση εργασίας, στις ιατροφαρμακευτικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές παροχές και στην καθημερινή διαβίωση, τις δραστηριότητες και την ψυχαγωγία, στην καθολική προσβασιμότητα και συμπερίληψη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back