ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση κατά εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση κατά εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2021, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων καλεί σε συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στις 5 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

«Για μας, όμως η φύση και η κοινωνία πρέπει να μπαίνουν πάντοτε πάνω από τα κέρδη τους, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουμε τη γη, τη ζωή και την ελευθερία όλων. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε σε συγκέντρωση –πορεία την 5η Ιουνίου 2021, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 μμ μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, για να διαδηλώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην καταστροφή του τόπου μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της.

Ανατρέχει στο 2014 και τις εξαγγελίες για εξορύξεις, λέγοντας ότι «ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς εξήγγειλε τις εξορύξεις υδρογονανθράκων με διθυράμβους λόγω των δισεκατομμυρίων που θα έφερναν στα δημόσια ταμεία και ο ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα υπέγραψε τις συμβάσεις, ενώ αρχικά τασσόταν ενάντια. Εν έτει 2021 με μηδενικό αποθεματικό, τα δημόσια ταμεία δωρίζουν ουσιαστικά 70 και πλέον εκατομμύρια στην Energean oil &gas, με σκοπό να συνεχίσει να βγάζει πετρέλαιο στον Πρίνο της Καβάλας. Αντίστοιχα, ο περιφερειάρχης Καχριμάνης και οι τοπικοί δήμαρχοι τάσσονται κατά των αιολικών πάρκων γιατί θα καταστρέψουν τα βουνά μας, αλλά τάσσονται υπέρ των εξορύξεων πετρελαίου επειδή θα φέρουν ανάπτυξη και κέρδη για όλους μας» Καταλήγει τονίζοντας ότι «δεν τίθεται, λοιπόν κανένα θέμα εμπιστοσύνης στις πολιτικές ούτε των κρατικών ούτε των τοπικών φορέων, γιατί απλούστατα γνώμονας γι’ αυτούς είναι τα κέρδη και τα διαρθρωμένα κάθε φορά συμφέροντα που πρέπει να υπερασπιστούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back