Oikonomou pisoi

Συγκέντρωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2020, 19:04

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία θα γίνει συγκέντρωση «ενάντια στο χτύπημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών», την οποία συνυπογράφουν ΚΚΕ μλ, ΚΟ Ανασύνταξη, ΝΑΡ και ανένταχτοι.

Στο κάλεσμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων , αναβαθμίζει την επίθεση ενάντια στο δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να παλεύει» και ότι «με την ακόμα πιο ωμή επέμβαση του αστικού κράτους στα συνδικάτα, που θεσμοθετεί ο νόμος Βρούτση, με το λεγόμενο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της ΝΔ, που «πατάει» πάνω στο ν.4557 του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και φακέλωμα των συνδικαλιστών, ο ταξικός συνδικαλισμός τίθεται ουσιαστικά ‘στην παρανομία’».

Καταλήγει ως εξής: «Καλούμε όλες τις προοδευτικές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κάθε ανένταχτο αγωνιστή και εργαζόμενο, κάθε προοδευτικό , λαϊκό άνθρωπο, σε διαδήλωση απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Να στείλουμε μήνυμα συσπείρωσης και μαζικής πάλης απέναντι σ’ αυτή την πολιτική».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back