ΗΠΕΙΡΟΣ

Σχολικές εκδρομές με χορηγό

Εικόνα του άρθρου Σχολικές εκδρομές με χορηγό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2017, 02:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου»: Μια διαδρομή, ένα brand name που η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», σχεδίασε και η οποία θα χρηματοδοτηθεί κυρίως μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

Πέντε αρχαία θέατρα της Ηπείρου συμμετέχουν σε αυτή τη διαδρομή, για την οποία ήδη γίνονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού. Βέβαια, μερικά από τα θέατρα αυτά, όπως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ευαισθητοποίησης, το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, στην Πρέβεζα, αποτελεί προορισμό για αρκετές σχολικές εκδρομές. Δεκαοκτώ σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ήπειρο επισκέπτονται ή θα επισκεφθούν αυτό το θέατρο. Όλες οι εκδρομές γίνονται δωρεάν μετά από χορηγία της εταιρίας εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών «Βίκος». Η εταιρία αυτή είναι από τις πρώτες εταιρίες που στήριξαν την προσπάθεια της Περιφέρειας και του «Διαζώματος». Μέσω του σωματείου, είχε δώσει ένα σεβαστό ποσό κατά τη διαδικασία του crowdfunding με στόχο τη χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του θεάτρου της Κασσώπης. Γενικά, τα τελευταία χρόνια, ο πολιτισμός αποτελεί ένα πεδίο δόξης εταιριών για πολλές εταιρίες.

Με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται επίσης γνωστό ότι η «Βίκος» θα συνεισφέρει και με προϊόντα της κατά την ξενάγηση των μαθητών στο θέατρο. Η χορηγία περιλαμβάνει επίσης τη βράβευση με ψηφιακά προϊόντα των τριών καλύτερων μαθητικών δημιουργιών (π.χ. αφίσες, ψηφιακές  αφηγήσεις, βίντεο) που θα αποτυπώνουν το βίωμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης  στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.

Με δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου επαίνεσε την ενέργεια της «Βίκος» αλλά και όλων των επιχειρήσεων «που στηρίζουν έμπρακτα το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών που συμβάλλει καθοριστικά στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου» όπως ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back