ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σχολείο άνοιξε, οι μαθητές δεν πήγαν…

Εικόνα του άρθρου Το σχολείο άνοιξε, οι μαθητές δεν πήγαν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2020, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μικρότερο του 10% είναι η προσέλευση του μαθητικού πληθυσμού της Γ’ Λυκείου σε πολλά σχολεία των Ιωαννίνων.

Αυτή τη διαπίστωση κάνει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του κόμματος.

Η κα Τζούφη επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ και το 6ο ΕΠΑΛ της πόλης, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως «οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, παρά την ελάσσονα συνεισφορά, την προχειρότητα και τις ελλείψεις από μεριάς του υπουργείου Παιδείας» και ότι «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτέλεσε λύση ανάγκης λόγω της πανδημίας και τόνισε πως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μάθημα της σχολικής τάξης».

Για τις ζωντανές μεταδόσεις των μαθημάτων, η κα Τζούφη τόνισε ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνει εκπομπή reality και οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση εντός της σχολικής τάξης». Επίσης, πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο «γυρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα στην εποχή των μνημονίων, αποδυναμώνει τη δημόσια παιδεία και συρρικνώνει τη επαγγελματική εκπαίδευση, αποκλείοντας χιλιάδες νέους άνω των 17 ετών να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ, ωθώντας τους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια».

Ζήτησε να να ολοκληρωθούν άμεσα οι μόνιμοι διορισμοί, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και να προετοιμαστούν κατάλληλα τα σχολεία.

Στη συνάντησή της με τον περιφερειακό διευθυντή Κώστα Καμπουράκη, συζήτησε για την προετοιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων, την επαναλειτουργία των τμημάτων ένταξης για μαθητές ΑμεΑ και των τμημάτων υποδοχής για προσφυγόπουλα. «Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως εκπαιδευτικοί και μαθητές χρειάζονται περαιτέρω στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μαθητές μένουν στο σπίτι τους για να διαβάσουν εν όψει των εξετάσεων . Το ίδιο έκαναν και φέτος έχοντας βέβαια και έναν λόγο παραπάνω. Το υπουργείο μοιάζει να τα αγνοεί όλα αυτά και να δημιουργεί φασαρία μεγάλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back