Σχετικά με τα χτεσινά

Εικόνα του άρθρου Σχετικά με τα χτεσινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2020, 10:25

Μπορεί στα Γιάννενα η αστυνομία να ήταν πιο… ήρεμη σε σχέση με της βιαιότητες της 17ης και 26ης Νοεμβρίου, ωστόσο δεν λείπουν οι εκ νέου καταγγελίες, κυρίως για ό,τι συνέβη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

«Εντείνοντας το όργιο αυταρχισμού και καταστολής το οποίο επιλέγει να συνεχίσει η κυβέρνηση μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σήμερα 6/12, μέρα που συμπληρώνονται 12 χρόνια από την κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» αναφέρει η σπουδάζουσα της ΚΝΕ Ιωαννίνων και συμπληρώνει: «Καταγγείλουμε την απαράδεκτη απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, καθώς και την απαράδεκτη «περικύκλωση» των φοιτητικών εστιών της Δομπόλη από διμοιρία των ΜΑΤ και δυνάμεις της ΔΙΑΣ, που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να κυνηγάνε εστιακούς φοιτητές που βγήκαν από τα σπίτια τους».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει: «Η αστυνομία του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη από τα ξημερώματα απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας ώστε να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρεθούν στο μνημείο του Αλέξη, στον τόπο δολοφονίας του, στα Εξάρχεια. Παρά τους αποκλεισμούς και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών και τη διάλυση των συγκεντρώσεων για να μην πάνε με πορεία στο μνημείο του Αλέξη».

Η οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τα γεγονότα της Αθήνας: «Από το πρωί ισχυρές αστυνομικές πολιόρκησαν το πολιτικό βιβλιοπωλείο ‘Εκτός Των Τειχών’, εμπόδισαν διαδηλωτές του ΚΚΕ(μ-λ) οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό με κανόνες ασφαλείας και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) , σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου».

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων αναφέρει σε ανακοίνωση για τη φετινή επέτειο: «12 χρόνια μετά το ζήτημα της καταστολής και της υπεράσπισης των δημοκρατικών κεκτημένων, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Με την νεολαία να βρίσκεται σε γκρίζες ζώνες εδώ και χρόνια, με μια ολόκληρη γενιά να πληρώνει βαρύ το τίμημα της αντιλαϊκής επίθεσης των μνημονιακών πολιτικών και με έναν λαό να δολοφονείται καθημερινά από την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας η ανάγκη των αγώνων και των διεκδικήσεων δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back