Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σχεδιάζοντας τον τουριστικό χάρτη της Άρτας

Εικόνα του άρθρου Σχεδιάζοντας τον τουριστικό χάρτη της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017, 23:01
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια σειρά από προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στη διάρκεια σχετικής σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, Στράτου Ιωάννου.

Στον τομέα των υποδομών, το Επιμελητήριο προτείνει καταρχήν τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, τη μετατροπή του ημικόμβου της Ιόνιας στον Αμμότοπο σε κόμβο, καλύτερη σηματοδότηση για τις συνδέσεις προς Τζουμέρκα και περιπατητικά μονοπάτια σε Άραχθο, Αχελώο και Αμβρακικό, αλλά και τη δημιουργία ενός δεύτερου γραφείου τουριστικής προβολής στην πόλη της Άρτας.

Ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν ή να ενισχυθούν: από τις γιορτές κάστανου, προβατίνας, γαρίδας, σαρδέλας σε διάφορα χωριά και ένα πολυήμερο φεστιβάλ πορτοκαλιού στην Άρτα (λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το προσδιόρισε) μέχρι αγώνες δρόμου (π.χ. «Στα χνάρια του γιου της Καλογριάς» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια») και μότο κρος. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάδειξη εκδηλώσεων που συνδέονται με τα έθιμα του Πάσχα (π.χ. σπάσιμο πιάτων στην αγορά το Μεγάλο Σάββατο) αλλά και στην αξιοποίηση της σπουδαιότητας των βυζαντινών μνημείων, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία περισσότερων εορτασμών του Μάξιμου Γραικού για την προσέλκυση ορθόδοξων επισκεπτών, και δη Ρώσων.

Για την τουριστική προβολή της περιοχής, πρότεινε τη διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων στους τουρίστες, τη στοχευμένη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, την πρόσκληση σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά κανάλια και τη συνδυασμένη προβολή προορισμών σε κοινά πακέτα (π.χ. δύο μέρες στην Πρέβεζα, δύο στην Άρτα).

ΣΧΟΛΙΑ
geoavg59
σχεδιάζουν χωρίς τον πολίτη αυτοί ξέρουν.... ερώτηση: πως μπορεί να εκφραστεί ένας κάτοικος της περιοχής αλλά και να ακουστούν στα σοβαρά οι όποιες απόψεις του .στα ζητήματα αυτά η άμεση δημοκρατία είναι μια (όχι η μοναδική) σοβαρή λύση με μεγάλη αποτελεσματικοτητα. κάτι απλό και ευτελές : να τρέξουμε ναι αλλά πόσοι θέλουμε, που θέλουμε, πόσο να τρέξουμε, κλπ. κλπ. γιαυτό το πολύ απλό που συμμετάσχουν να χίλιοι δεν μπορεί να αποφασίζουν δυο οι θεσμοί γίνονται και τσιμεντονονται από τους πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back