ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σχεδία»: Οι προκλήσεις μιας «νέας πραγματικότητας»

Εικόνα του άρθρου «Σχεδία»: Οι προκλήσεις μιας «νέας πραγματικότητας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 22:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών η αυριανή, και το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», που δίνει το παρών στην πόλη εδώ και 25 χρόνια, κάνει έναν πολύ σύντομο απολογισμό των δράσεών του την περασμένη χρονιά ενώ παράλληλα θέτει επί τάπητος και τις νέες προκλήσεις.

«Φέτος η 26η Ιουνίου μας βρίσκει σε συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το άτομο και την οικογένεια, με τη χρήση ουσιών να αποτελεί έναν δραματικό τρόπο έκφρασης της δυσφορίας απέναντι στην κρίση» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει, η «Σχεδία» συνεχίζει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης της χρήσης της εξάρτησης, «μέσα σε μια νέα πραγματικότητα που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των δομών ψυχικής υγείας».

Σύμφωνα με τον σύντομο απολογισμό, το 2019 η «Σχεδία» πραγματοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης σε 4.291 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 477 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1.260 γονείς και 314 παιδιά και εφήβους, 200 φοιτητές Παιδαγωγικών Σπουδών, 168 Επαγγελματίες Υγείας.
Ακόμη, 1.100 άτομα συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ 1.140 άτομα χρησιμοποίησαν της υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης. 

Τέλος, 77 χρήστες (1.032 συνεδρίες) εξαρτησιογόνων ουσιών παρακολούθησαν το θεραπευτικό πρόγραμμα της «Σχεδίας».

*Η φωτογραφία είναι του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back