ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σωματείο διανομέων καταγγέλλει την Ασφάλεια Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Το σωματείο διανομέων καταγγέλλει την Ασφάλεια Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 10:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πρωτοβάθμιο Σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ) καταγγέλλει ένα περιστατικό, που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μια εργαζόμενη, μέλος του σωματείου, σταματημένη στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Σαμουήλ, πίσω από αυτοκίνητο, είδε ξαφνικά το αυτοκίνητο να βάζει όπισθεν και να χτυπάει το μηχανάκι της.

Το μηχανάκι της έπαθε σοβαρές υλικές ζημιές, εκείνη δεν τραυματίστηκε, ευτυχώς.

Στην πορεία, αποκαλύφθηκε ότι το όχημα ήταν υπηρεσιακό της Ασφάλειας Ιωαννίνων και οι επιβαίνοντες, της προτείναν να της δώσουν 100 ευρώ για να μη δοθεί συνέχεια στο τροχαίο.

Σύμφωνα με το ΣΒΕΔΙ, «το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι αστυνομικοί της τροχαίας που κατέφθασαν λίγο μετά».

Το σωματείο αναφέρει ότι η εργαζόμενη αρνήθηκε και κάλεσε την ασφαλιστική.

« Το γεγονός γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό, αν σκεφτεί κανείς την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αστυνομία, δεκάδες συναδέλφους καθημερινά, σε ελέγχους που σχετίζονται με τον ΚΟΚ. Που αν, παραδείγματος χάριν, ένας ντελιβεράς εργάζεται σε κατάστημα που βρίσκεται σε πεζόδρομο και αναγκαστικά διέρχεται από αυτόν, η τροχαία σε ενδεχόμενο έλεγχο θα του συμπεριφερθεί ως εγκληματία».

Δηλώνει τέλος τη συμπαράσταση στην εργαζόμενη και τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε εκδικητική στάση είτε προς το πρόσωπό της, είτε προς οποιανδήποτε άλλο διανομέα είτε από την αστυνομία είτε από την εργοδοσία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back