ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στρατόπεδο Βελισσαρίου: H επιστροφή... των διαπραγματεύσεων

Εικόνα του άρθρου Στρατόπεδο Βελισσαρίου: H επιστροφή... των διαπραγματεύσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2024, 19:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στα γιαννιώτικα ζητήματα. Από άποψη συναντήσεων τουλάχιστον…

Αυτή τη φορά λοιπόν ο κ. Τασούλας δέχτηκε στο γραφείο του τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο έγινε συζήτηση για το εν λόγω στρατόπεδο (αλλά και για τη δημιουργία του πάρκου ιστορίας στο Καλπάκι).

«Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του Υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του Δήμαρχου, κ. Θ. Μπέγκα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας επέλεξε να μην περιπλέξει την κατάσταση με λεπτομέρειες. Μένει στα της συνάντησης και σε γενικές τοποθετήσεις, προσπαθώντας όμως να δείξει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει όσες πρωτοβουλίες μπορεί. Η μόνη λεπτομέρεια αφορά αυτή που σχετίζεται με αποδέσμευση «του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου».

Πέρσι τέτοια εποχή περίπου, ο κ. Τασούλας, κατά την προεκλογική περίοδο, δεν ήταν τόσο λακωνικός. Είχε επιχειρήσει να πάρει λίγη από τη δόξα της εξαγγελίας που είχε κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περί «παραχώρησης του συνόλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου». Που τελικά ήταν μια εξαγγελία που είχε και ψιλά γράμματα

Τότε ο κ. Τασούλας, αφού είχε κάνει λόγο για μια «ανεπανάληπτα θετική εξέλιξη», είχε επισημάνει τους όρους παραχώρησης του συνόλου του στρατοπέδου που έθετε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και τους οποίους τους αντιμετώπιζε με πανηγυρικό τρόπο. Οι δύο όροι αφορούσαν: ισάξια πολεοδομημένη δημοτική έκταση εκτός του χώρου του στρατοπέδου και ανάληψη του κόστους κατασκευής και μετεγκατάστασης δύο κτιρίων (του Λόχου Υλικού Πολέμου και του Λόχου Τεχνικού) εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back