ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στρατόπεδο Βελισσαρίου: «Άνευ όρων» δεν υπάρχει

Εικόνα του άρθρου Στρατόπεδο Βελισσαρίου: «Άνευ όρων» δεν υπάρχει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2024, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα της «παραχώρησης» του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών επανέρχονται στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή Ιωαννίνων) Κώστα Τασούλα να παίρνει ξανά μια πρωτοβουλία. Και όλως τυχαίως, προεκλογικά και πάλι…

Είναι σαφές πια ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται, δεν αφορούν παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου. Όπως και ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ένα αρκετά «σκληροπυρηνικό» ταμείο που προσπαθεί πάντα να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους γι’ αυτό, θα έχει ισότιμο ρόλο με τον Δήμο Ιωαννιτών. Επί της ουσίας, η συζήτηση αφορά το «πώς θα γίνει η μοιρασιά» της έκτασης των 500 στρεμμάτων. Φυσικά μεγάλη σημασία στην όλη υπόθεση έχει τι ακριβώς θέλει και διεκδικεί το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Είκοσι χρόνια «πάρε-δώσε» του στρατοπέδου Βελισσαρίου

Ο κ. Τασούλας συναντήθηκε λοιπόν σήμερα στο γραφείο του με τον αρμόδιο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη και με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Αθανάσιο Κοντογεώργη, όπως και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρών και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, το πλάνο προβλέπει μια μελέτη συνολικής αξιοποίησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου «βάσει της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας και των νομίμων δικαιωμάτων των δύο μερών» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Συμφωνήθηκε δε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα συζητηθούν την Πέμπτη 23 Μαΐου, στα Γιάννενα, όταν και θα γίνει επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υφυπουργό κ. Κοντογεώργη.

Μία μέρα νωρίτερα, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας αναμένεται να πει περισσότερα πράγματα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου έχει καταθέσει αίτημα ενημέρωσης για το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Ούι μάνα μ'
Και να φανταστείτε ότι αυτή η "παραχώρηση" δεν αποτελεί καν κάποιο διακαές αίτημα του γιαννιώτικου λαού, αλλά ούτε και σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση της Περιφέρειας σε τμήμα του Οικοπέδου. Ο Γιαννιώτης δεν θέλει τα δημόσια κτίρια να μετακομίσουν στο... Αβγό, ούτε κανένα διευρυμένο πάρκο που θα χρειαστεί ένα σκασμό λεφτά για να συντηρείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back