Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγική εξαγωγών προτείνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Εικόνα του άρθρου Στρατηγική εξαγωγών προτείνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2021, 21:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒΕ, σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης.

Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια».

Ο Αλέξανδρος Πάσχος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, αναφέρθηκε στην πανδημία, χαρακτηρίζοντάς τη «συγκυριακό φαινόμενο που δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά με τις νέες τάσεις (καταναλωτικές κι εργασίες) που αυτή ανέδειξε και καθιέρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους μας άμεσα για την κατάλληλη προετοιμασία μας».

Τόνισε ακόμα ότι η πολιτεία θα πρέπει να «διευκολύνει τις επιχειρήσεις στις διαδικασίες εξαγωγών», νομοθετικά και χρηματοδοτικά, καθώς επίσης ότι πρέπει να στηριχτεί η εξωστρεφής δραστηριότητα, αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες «να κάνουν τις συμφωνίες και τις συναλλαγές και είναι αυτοί εξάλλου που αναλαμβάνουν και το επιχειρηματικό ρίσκο. Θα πρέπει οι εξαγωγές να είναι μέρος της στρατηγικής τους και όχι κάτι περιστασιακό. Να το δουν μακροπρόθεσμα και να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους με αυτό το σκοπό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back