ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στους δρόμους με πρόχειρες σχεδίες

Εικόνα του άρθρου Στους δρόμους με πρόχειρες σχεδίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2022, 23:03
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια μητέρα με τον γιο της και το πουλερικό τους πάνω σε μια πρόχειρη σχεδία από κορμούς δένδρων διασχίζουν τους δρόμους στην πληγείσα από τις πλημμύρες συνοικία Nagaon του Assam. Ινδία, Κυριακή 22 Μαΐου 2022. 

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες αυξήθηκε σε 18 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών (ASDMA). Τουλάχιστον 839.691 άνθρωποι σε 32 περιοχές έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, πρόσθεσε η ASDMA. 

Από την αρχή της εβδομάδας τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταιγίδες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Η εγκατάλειψη σπιτιών, ζώων και αγροκτημάτων έχει φέρει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε οριακές συνθήκες επιβίωσης, με τις ελλείψεις σε τροφή και πόσιμο νερό να είναι δραματικές.

Πολλές περιοχές του Μπαγκλαντές και της Ινδία είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες και οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει την πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο.

Κάθε επιπλέον βαθμός υπερθέρμανσης του πλανήτη αυξάνει την ποσότητα του νερού στην ατμόσφαιρα κατά περίπου 7%, με αναπόφευκτες επιπτώσεις στις βροχοπτώσεις.

Φωτογραφία: EPA/STR

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3