Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

​Στους 213 οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαγδάτη

Εικόνα του άρθρου ​Στους 213 οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαγδάτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2016, 17:03
ΚΟΣΜΟΣ

Σε 213 ανεβάζει τα θύματα και περισσότερους από 200 τραυματίες ανεβάζει ο νεότερος απολογισμός των Αρχών από την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην εμπορική συνοικία Καράντα της Βαγδάτης.

Από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, το Ιράκ κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων

Ο Αμπάντι ανακοίνωσε την αλλαγή των μέτρων ασφαλείας, κυρίως την απόσυρση των μηχανημάτων εντοπισμού εκρηκτικών, των οποίων αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα.

Επίσης, έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να επιταχύνει την ανάπτυξη του«σχεδίου Rapiscan για την έρευνα των οχημάτων» σε όλες τις εισόδους της ιρακινής πρωτεύουσας και την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στο προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Καμικάζι του ΙΚ ανατίναξε την Κυριακή 3 Ιουλίου λίγο πριν από το ξημέρωμα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε κατάμεστο από κόσμο δρόμο της Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι έκαναν τις αγορές τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα του ραμαζανιού.

Η τεράστια έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιές σε παρακείμενα κτίρια και καταστήματα. Οι δρόμοι της συνοικία είχαν γεμίσει από συντρίμμια, συνεπώς η έρευνα και στη συνέχεια η αναγνώριση των θυμάτων μπορεί να διαρκέσει πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back