Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στοπ στις εργασίες στο Μεγάλο Πάπιγκο

Εικόνα του άρθρου Στοπ στις εργασίες στο Μεγάλο Πάπιγκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2023, 22:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αναστολή εκτέλεσης των αδειών των οικοδομών που κατασκευάζονται στο Μεγάλο Πάπιγκο Ζαγορίου διέταξε με προσωρινή διαταγή η πρόεδρος του Α’ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η απόφαση αφορά τις οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση δύο διώροφων κατοικιών, συνολικού εμβαδού περίπου 700 τετραγωνικών μέτρων, από τον εφοπλιστή Αντώνη Λαιμό. Όπως είχαν καταγγείλει εδώ και ενάμισι χρόνο έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις, για την εξυπηρέτηση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει συντελεστεί παραβίαση των ορίων του παραδοσιακού οικισμού του Μεγάλου Πάπιγκου και του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Υπηρεσία Δόμησης Ιωαννίνων εξέδωσε στις 13 Ιουλίου σχετικό σήμα για τη διακοπή των εκτελούμενων εργασιών.

Η προσωρινή διαταγή εκδίδεται έπειτα από πέντε αναβολές της εκδίκασης προσφυγής στο ΣτΕ κατά της αδειοδότησης των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Καλλιστώ», «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» και «Ροή», που κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου 2022. Πλέον, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, η οικοδομική δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν.

ΣΧΟΛΙΑ
Americλanos
Λογικά εκεί θα πρέπει να ήταν παλιά τα ζώα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back