Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΙΒΛΙΟ

Στον ρυθμό των χρησμών με την Πίνα Μπάους

Εικόνα του άρθρου Στον ρυθμό των χρησμών με την Πίνα Μπάους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2017, 22:49
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο άνθρωποι που είχαν γνωρίσει τη σπουδαία γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Πίνα Μπάους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ιδιαίτερο βιβλίο που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες. Ο Δημήτρης Κρανιώτης (ποίηση) και ο γιαννιώτης φωτογράφος Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης συνυπογράφουν το δίγλωσσο βιβλίο (γαλλικά/αγγλικά) με τίτλο «Pina au rythme des oracles/Pina in the rhythm of oracles). Το όλο εγχείρημα γίνεται από τις εκδόσεις «Ροδακιό».

Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες: Zaubertrauer, Wunderbar, Trauerspiel.

Τα κείμενα της ενότητας «Zaubertrauer» και «Wunderbar» γράφτηκαν στα γαλλικά από τον Δημήτρη Κρανιώτη, στο Βούπερταλ, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την Πίνα Μπάους, ως δραματουργού για τη δημιουργία των δύο έργων της «Das Stück mit dem Schiff» (1993) και «Ein Trauerspiel» (1994).

Οι 27 φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη της ενότητας «Trauerspiel» ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του έργου «Ein Trauerspiel», στο Théâtre de la Ville, στο Παρίσι, τον Φεβρουάριο τού 1995. Το βιβλίο περιέχει επί πλέον τέσσερα πορτρέτα της Πίνα Μπάους (συμπεριλαμβανομένου και του πορτρέτου του εξωφύλλου) από τον Δημήτρη Κρανιώτη.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, ο Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης παρουσιάζει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β και Λιμπονα, Στοά Κουρτάκη, Αθήνα) μία πτυχή της δουλειάς του, εμπνευσμένη από το έργο της Πίνα Μπάους και την ποίηση του Δημήτρη Κρανιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back