ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών τα ερασιτεχνικά σωματεία

Εικόνα του άρθρου Στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών τα ερασιτεχνικά σωματεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2017, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία φέτος θα είναι ενταγμένες στον προϋπολογισμό του Δήμου. Τη σχετική ενημέρωση έκαναν οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Οικονομικών Παντελής Κολόκας και Θωμάς Γιωτίτσας αντίστοιχα.

Στόχος να καθιερωθεί από όλες τις Δημοτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η αθλητική δράση που αφορά χιλιάδες νέα παιδιά τα οποία βρίσκουν διέξοδο στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παντελής Κόλοκας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, με δηλώσεις τους σήμερα τόνισαν τη σημασία που έχει η κίνηση αυτή για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου που η επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων εντάσσεται στον προϋπολογισμό και στόχος μας είναι αυτό να καθιερωθεί, γιατί πιστεύουμε ότι ενισχύοντας τον αθλητισμό τα χρήματα που δαπανούνται αποκτούν μεγαλύτερη αξία για ολόκληρη την κοινωνία», σημείωσε ο κ. Κολόκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους Βασίλη Γιαννάκη και Στέφανο Βασιλειάδη για τη βοήθειά τους στην καταγραφή των σωματείων και των αναγκών τους.

Ο Θ. Γιωτίτσας από την πλευρά του σημείωσε ότι η επιλογή να στηριχτούν τα σωματεία με 70.000 ευρώ για φέτος, ποσό που θα καλύψει μέρος των αναγκών τους όπως τόνισε, δεν θα λύσει μεν όλα τα προβλήματα, αλλά είναι ένα ξεκίνημα. «Κάνουμε μια αρχή πάνω σε όρους και προϋποθέσεις που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με τις επιχορηγήσεις. Θα δούμε πως θα κυλήσει η διαδικασία και θα έχουμε και συνέχεια», είπε ο κ. Γιωτίτσας. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα αθλητικά σωματεία προκείμενου να τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης από το Δήμο θα ανακοινωθούν στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα ξεκινήσει και η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back