ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον Καναδά… για την ελληνική γλώσσα

Εικόνα του άρθρου Στον Καναδά… για την ελληνική γλώσσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2016, 02:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον Καναδά βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης όπου υπέγραψε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser. Τι ενώνει τα δύο πανεπιστήμια; Η ελληνική γλώσσα και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στη Σχολή Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του καναδικού Πανεπιστημίου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές του πανεπιστημίου να παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής φιλολογίας και νεοελληνικής και βυζαντινής ιστορίας.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναπτύξει εκεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε σχολεία της περιοχής, αλλά και σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Καναδά, της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας.

«Ύστερα από συνεχή επικοινωνία που είχαμε με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα ‘Σταύρος Νιάρχος’ και, αφού εκτιμήθηκε εκ μέρους της διοίκησης του Κέντρου, το εξαιρετικό έργο που συντελείται στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφασίστηκε ο μοναδικός εταίρος για τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Καναδά να είναι το δικό μας Πανεπιστήμιο» σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας.

Κατά την κοινή συνάντηση, αποφασίστηκε να διατεθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ηλεκτρονική πλατφόρμα και το συνολικό διδακτικό υλικό για την ελληνική γλώσσα.

Η συμβολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα αφορά την περαιτέρω βελτίωση του συγκεκριμένου γλωσσικού υλικού, ενώ δρομολογείται από κοινού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ένα σχέδιο παραγωγής επιπρόσθετου διδακτικού υλικού για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, που θα αναφέρεται σε ηλικιακές ομάδες.

Η αξιοποίηση του γλωσσικού υλικού, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφορά φοιτητές και νέους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αλλά και την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και από τα πανεπιστήμια της Κίνας (από τη στιγμή που η πλατφόρμα διαθέτει εντολές και στην κινεζική γλώσσα).

Την άνοιξη θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser για τη διαμόρφωση και την πραγματοποίηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών ανάμεσα στα δύο ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back