πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δυρράχιο, για στενότερη συνεργασία

Εικόνα του άρθρου Στο Δυρράχιο, για στενότερη συνεργασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2022, 16:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δυρράχιο βρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου. Επισκέφθηκε το Επιμελητήριο και συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του λιμανιού της πόλης Πίρο Βένγκου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τη σημερινή κατάσταση του λιμανιού και για το νέο project δημιουργίας ιδιωτικής μαρίνας στο παλιό λιμάνι, «και τη δημιουργία νέου εμπορικού με δυνατότητες που μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλμπάν Ιστέρι, ο κ. Δημητρίου σημείωσε «ότι είναι ανάγκη η περιοχή της Ηπείρου με τους νέους οδικούς άξονες και με τη συζήτηση που γίνεται για μια ευρύτερη σύνδεση τα επόμενα χρόνια ενδεχομένως μέσω σιδηροδρόμου να αναλυθούν όλες εκείνες οι δυνατότητες για να επιλυθούν προβλήματα εμπορίου και μεταφορών καθώς και ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών», καθώς και την ανάγκη συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως «το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία εκ νέου και θα ανταλλαγούν προτάσεις για ένα επιχειρηματικό μνημόνιο συνεργασίας».

Ο κ. Δημητρίου ξεναγήθηκε στην πόλη και ήρθε σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3