Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων δεν έχει… Πολυτεχνείο

Εικόνα του άρθρου Στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων δεν έχει… Πολυτεχνείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2021, 09:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάποτε (αλλά και σήμερα…) κάποια ιδιωτικά σχολεία αρνούνταν να κάνουν έστω το πρωτόκολλο, στην γιορτή του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου. Ήταν, με μαθηματική ακρίβεια, ταυτιζόμενα με τη «γραμμή άρνησης» της εξέγερσης στην ελληνική κοινωνία και μια απόδειξη ότι η μνήμη παραμένει απειλητική.

Τώρα, το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι «την Τετάρτη 17/11/2021 τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά», άγνωστο με τίνος απόφαση (διοίκησης; Υπουργείου;) και περνάει και αυτό συμβολικά στην «γκρίζα» πολιτική ζώνη.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση σε σύντομη ανακοίνωσή της, τονίζει: «Η διεύθυνση του ιδρύματος μπορεί να καμαρώνει για τα μαθήματα που θα γίνουν ‘κανονικά’, όμως σε ποια αλήθεια «κανονικότητα» λογοδοτεί η υπονόμευση του εορτασμού; Στην κανονικότητα εκείνων που θέλουν να θάψουν την παρακαταθήκη της εξέγερσης; των θαυμαστών της χούντας που επανεμφανίζονται σταθερά στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό; του δόγματος ‘κοίτα τη δουλειά σου’; Μήπως, άραγε, κάποιοι ελπίζουν ότι ενεργώντας ως βασιλικότεροι του βασιλέως (ουπς!) στρώνουν το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back