Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις Βρυξέλλες τα ηπειρώτικα προϊόντα ΠΟΠ

Εικόνα του άρθρου Στις Βρυξέλλες τα ηπειρώτικα προϊόντα ΠΟΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2018, 20:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου παρουσιάστηκαν την Τρίτη 26 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση για τα ελληνικά προϊόντα που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και με τη συνδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ο οποίος επικαλέστηκε τη βιοποικιλότητα της Ηπείρου ως βασικό επιχείρημα για τα ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα της περιοχής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι, αν και ορισμένα προϊόντα της Ηπείρου έχουν αναγνωριστεί ως ΠΟΠ, τα προϊόντα αυτά δεν είχαν την ανάλογη εξαγωγική δυναμική λόγω της δυσκολίας των μικρών κυρίως παραγωγών να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές του εξωτερικού. «Αυτό το κενό, ήρθε και κάλυψε η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει συνδυασμένες δράσεις προβολής του τουρισμού καιτων τοπικών προϊόντων συμμετέχοντας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. 

Τα ηπειρώτικα προϊόντα, μαζί με προϊόντα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, συμμετείχαν και σε εκδήλωση γαστρονομίας στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back