Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 22 Ιουλίου αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Στις 22 Ιουλίου αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2018, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζονται μέχρι τις 3 Ιουλίου οι αιτήσεις για την ένταξη των μητέρων στη δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), για την εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι 22 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών είναι όλοι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης κάλεσε δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και άνεργες, καθώς και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Για πληροφορίες, σε ότι αφορά τις εγγραφές στους σταθμούς του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (υπεύθυνος Αθαν. Γκουγιάννος), στην οδό Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, τηλ. 54405-54407.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της δράσης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου, θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων, από 23 έως 25 Ιουλίου, και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 29 Ιουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων.

Ο κ. Τσουμάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η καμπάνια του οργανισμού για την προσέλκυση περισσότερων εγγραφών, μετά την επέκταση για δύο χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ήταν πετυχημένη. «Ήδη έχουν γίνει 1.100 αιτήσεις βρεφών και νηπίων για να ενταχθούν και σε αυτές, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις αιτήσεις που θα γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ. Φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε, και πρόβλημα επιβίωσης του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. αν θέλετε, το έχουμε ξεπεράσει. Είμαστε σε καλό δρόμο, ελπίζω ότι και οι αιτήσεις στο ΕΣΠΑ θα είναι στον ίδιο ρυθμό και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Κατέληξε λέγοντας ότι ο οργανισμός θα φροντίσει την 1η Σεπτεμβρίου να είναι όλα τα κτίρια σωστά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, καθώς και  στελεχωμένα από το αναγκαίο προσωπικό.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back