ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στήριξη στο «πανελλαδικό σχέδιο» της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Εικόνα του άρθρου Στήριξη στο «πανελλαδικό σχέδιο» της Συνεταιριστικής Τράπεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2018, 17:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συναντήθηκε ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο κ. Μαντάς, μαζί με το γραμματέα της νομαρχιακής Άρη Σπέγγο επισκέφθηκαν τα γραφεία της τράπεζας και συνομίλησαν με τον πρόεδρο Κώστα Ζωνίδη, τη διευθύνουσα σύμβουλο κα Μαρία Μυζήθρα και τον εντεταλμένο εκτελεστικό σύμβουλο Βασίλη Τσουκανέλη.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο γενικό κλίμα των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το ρόλο που πρέπει να παίξουν οι συνεταιριστικές τράπεζες. Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε για «τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Τράπεζα για την εξυγίανση του συνεταιριστικού πνεύματος» και ανέλυσε το πλάνο για να διεκδικηθεί η χορήγηση πανελλαδικής άδειας με την ανάλογη επέκταση, με δημιουργία καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και σε κοντινούς νομούς εκτός Ηπείρου.

Επίσης, ενημέρωσαν ότι οι δείκτες κερδοφορίας της τράπεζας είναι θετικοί, καθώς και ότι ετοιμάζεται η πιλοτική εφαρμογή ενός σχεδίου ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών του ιδρύματος.

Ο κ Μαντάς τόνισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η στήριξη των συνεταιρικών τραπεζών και ότι «η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, που έχει βαθιές ρίζες στο τόπο μας, βρίσκεται μετά την παρατεταμένη κρίση σε φάση δυναμικής ανάκαμψης. Είναι ενδεικτικές άλλωστε οι επιτυχίες της τράπεζας μέσα στο 2017, που είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς της ηγεσίας της τράπεζας και των εργαζομένων της. Μένει όμως πολύ δουλειά να γίνει και από την δική μας πλευρά θα υπάρχει διαρκής στήριξη και ενδιαφέρον».

Στήριξε επίσης το σχέδιο για πανελλαδικό άνοιγμα και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί το θέμα της εποπτείας, «που στη σημερινή του μορφή αντιστοιχεί στις συστημικές τράπεζες και ‘βαραίνει’ υπερβολικά την καθημερινή λειτουργία των τραπεζών. Η συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου όμως για να προχωρήσει σε αυτή την ελπιδοφόρο προοπτική χρειάζεται κυρίως την ενεργό στήριξη όλων των Ηπειρωτών και είμαι βέβαιος ότι μπορεί πράγματι να την κατακτήσει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back