Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ… χωρίς αποκλεισμούς

Εικόνα του άρθρου Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ… χωρίς αποκλεισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2021, 13:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πινακοθήκη Αβέρωφ ανοίγει και αυτή τις πόρτες της για το κοινό από αύριο 14 Μαΐου, όπως όλοι οι μουσειακοί χώροι της χώρας, μετά από μια πολύμηνη παύση λειτουργίας.

Το «άνοιγμα» αυτό βρίσκει την Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο αλλαγμένη. Κι αυτό επειδή, από το περασμένο φθινόπωρο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, έγιναν οι απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων.

Τα έργα ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο το Ίδρυμα Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δημιουργήθηκε εξωτερικό αναβατόριο, καθώς και εξωτερική ράμπα που οδηγεί στη νέα είσοδο της Πινακοθήκης. Επίσης κατασκευάστηκαν εσωτερική ράμπα και ανελκυστήρας τριών στάσεων για την επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του Μουσείου, ενώ αντικαταστάθηκαν τα εσωτερικά κιγκλιδώματα με υαλοπετάσματα και δημιουργήθηκε WC για άτομα με αναπηρία.

«Με την επαναλειτουργία των μουσείων από την Παρασκευή 14 Μαΐου, η Πινακοθήκη θα μπορεί να υποδέχεται στους χώρους της όλες τις ομάδες πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας σε όλους την πρόσβαση, την ενσωμάτωση και την εκπαίδευση στο χώρο των μουσείων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back