Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ΕΤΕπ (ξανά) ο Ε65

Εικόνα του άρθρου Στην ΕΤΕπ (ξανά) ο Ε65
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 19:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα χρήματα για την κατασκευή του Ε65 αναζητά η κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής στο 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης που έγινε στη Λάρισα, ο παραχωρησιούχος και το δημόσιο έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG-COMP). Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει «νέα μελέτη κόστους-οφέλους» και αναμένονται άμεσα τα σχόλια από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να «σταματήσει αυτό το αστείο» με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων, καθώς «για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη να πρέπει να έχεις 3-4 διαφορετικούς πομποδέκτες για τα διόδια».

Τέλος, μίλησε για την εκτροπή του Αχελώου: «Ξέρετε ότι απασχολεί σοβαρά και την κυβέρνησή μας. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, έγινε και μια ευρεία σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί -γιατί δεν είναι θέμα μόνον ενός Υπουργείου. Το ζήτημα δεν είναι απλό. Οφείλω να σας πω ότι μελετάμε όλες τις απόψεις και επανεξετάζουμε πολλές πτυχές του έργου. 'Αλλωστε, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργούν συγκεκριμένο πλαίσιο και συγκεκριμένα περιθώρια για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει. Γενικότερα μιλώντας, πολλά μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, αλλά εκείνο που δεν έχει κανένα νόημα είναι να προχωρήσει αγνοώντας το ΣτΕ ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back