ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εποχή των self tests

Εικόνα του άρθρου Στην εποχή των self tests
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2021, 10:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το σχέδιο των αυτοδιαγνωστικών τεστ στο γενικό πληθυσμό, με ευθύνη των πολιτών, ξεκινάει σήμερα το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα, με τα προηγούμενα να μην είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα.

Σε πρώτη φάση, το πλάνο εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, με το άνοιγμα του λυκείου

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, από χτες το βράδυ, έχουν δηλωθεί 408 θετικά τεστ μέχρι στιγμής στο self-testing.gov.gr.

Ειδικότερα, 236 μαθητές δήλωσαν θετικό τεστ και 98.965 αρνητικό, ενώ από το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό 172 τεστ ήταν θετικά και 50.887 αρνητικά. Το υπουργείο δεν διευκρινίζει εάν τα αποτελέσματα συγκαταλέγονται στη γενική αναφορά του ΕΟΔΥ ή είναι εκτός αυτής.

Μόλις χτες, το υπουργείο δημοσίευσε το ΦΕΚ και την ΚΥΑ που διέπει τη διαδικασία.

Διαβάστε εδώ την ΚΥΑ

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο.

Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Τέλος, παρά τα απορρίμματα των self tests πρέπει να πετάγονται καλά κλεισμένα, σε δύο σακούλες, σε αντίθεση με τις αρχικές δηλώσεις περί «κοινών απορριμμάτων» που τα διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο με τα οικιακά απορρίμματα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back