Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην εκκίνηση για το «λίφτινγκ» στους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Στην εκκίνηση για το «λίφτινγκ» στους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2020, 22:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην «ωρίμανση» του έργου για την αναβάθμιση (προσαρμογή στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης) των 22 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε να προχωρήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ).

Για τον λόγο αυτόν, θα αναζητήσει τις υπηρεσίες ενός συμβούλου υποστήριξης έναντι 24.800 ευρώ, ο οποίος θα ετοιμάσει τις απαραίτητες μελέτες, όπως αρχιτεκτονική, ηλεκτρολομηχανολογική κ.λπ. και τα τεύχη δημοπράτησης, εντός δύο μηνών. Η ανάθεση των σχετικών υπηρεσιών σε εξωτερικό συνεργάτη έρχεται και μετά τη δήλωση αδυναμίας ορισμού υπαλλήλου για τη σύνταξη μελετών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Για την υλοποίηση του έργου, ο ΟΚΠΑΠΑ έχει εξασφαλίσει από το υπουργείο Εσωτερικών πίστωση 1,1 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) από τον Νοέμβριο του 2019.

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ, του συμβούλου υποστήριξης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ξεκινήσει ένα έργο που είναι το μεγαλύτερο από την ίδρυση του Οργανισμού και μέχρι σήμερα. Το σημαντικότερο όμως είναι το έργο αυτό θα αλλάξει την εικόνα και των 22 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον περιβάλλοντα χώρο», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.

Για την υπόθεση της «ωρίμανσης» του έργου από εξωτερικό συνεργάτη, ο κ. Πάνου ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία προτάθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπως και ότι έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν

«Όσα γράφτηκαν για κακή διαχείριση των χρημάτων αποτελούν υπερβολές και λαϊκισμούς» τόνισε ο κ. Πάνου και συμπλήρωσε ότι από «την πρώτη μέρα η διαχείριση των οικονομικών γίνεται με διαφάνεια».

Πρόσθεσε δε ότι ο τρόπος αμοιβής των μηχανικών είναι συγκεκριμένος και ορίζεται από την νομοθεσία. «Με βάση όσα προβλέπονται και με το μικρότερο κόστος ο ΟΚΠΑΠΑ θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα έργο μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία, αφού αφορά στην καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών και βρεφών που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημαρχείου.

Ο κ. Πάνου έκανε γνωστό επίσης ότι σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί το έργο πυρασφάλειας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. «Είμαστε εδώ για να παράγουμε έργο και θα το κάνουμε. Στο τέλος θα κριθούμε από τους πολίτες», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back