ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην έδρα του Αλ. Τσίπρα με μηνύματα…

Εικόνα του άρθρου Στην έδρα του Αλ. Τσίπρα με μηνύματα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2023, 02:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον τόπο καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την Άρτα λοιπόν ήθελε να στείλει το μήνυμά του προς τον αντίπαλό του: «Η απόφαση των Αρτινών έχει διπλή σημασία. Θυμάμαι ότι στις εκλογές του 2019 χάσαμε την πρωτιά για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα. Είναι ένα μήνυμα που έρχεται από το Αθαμάνιο, από τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα που τον ξέρουν καλύτερα, ας ετοιμαστεί για μια ακόμη ήττα εντός έδρας». 

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το δικό του δίλημμα των εκλογών: «Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι άλλη. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ».

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, και φυσικά ξαναμίλησε για τη θωράκιση των συνόρων. ««Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί μέσα σε μια τετραετία η Ελλάδα από τόπος σκορποχώρι έγινε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα» είπε. 

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα σήμερα «σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2015, τις κλειστές τράπεζες, την καθήλωση, τις περικοπές στις συντάξεις» προσθέτοντας ότι «όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από ανάπτυξη, η οποία τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς των ευρωπαϊκών, συνεχή ρεκόρ σε επενδύσεις, σε εξαγωγές». 

Από την τοποθέτησή του δεν έλειψε και πάλι η αναφορά του στον «φίλο του Αλέκο Καχριμάνη», ο οποίος ήταν παρών, στην πρώτη σειρά, στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας. «Στον πρωτογενή τομέα –που τόσο ενδιαφέρει το φίλο μου τον Αλέκο (Καχριμάνη), τον περιφερειάρχη και τόσο πολύ ενδιαφέρει εσάς εδώ στην Ήπειρο- κάναμε και πάλι ρεκόρ εξαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων το 2022 και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα και ισχύει ιδίως για την Ήπειρο. Από ρεκόρ σε ρεκόρ στον τουρισμό» είπε. 

Στον «αγαπητό Αλέκο» απευθύνθηκε κι άλλη φορά για να πει για τα «Απάτητα βουνά» και ότι «δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες από συγκεκριμένα ύψη και πάνω. Θα προστατεύσουμε τα ψηλά μας βουνά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back